KONTAKT 
Slovensko panevropsko gibanje
Prešernov trg 2
1000 Ljubljana
Slovenija

Predsednik:
Mag. Laris Gaiser

Tel: +386(0)1 251 05 59
Fax: +386(0)1 421 06 49
E-pošta: info@panevropa.si

Uradne ure:
ponedeljek 18.00 – 20.00

Pišite nam!

Pristopna izjava

International Paneuropean Union

 

SLOVENSKO PANEVROPSKO GIBANJE
IN NECESSARIIS UNITAS | IN DUBIIS LIBERTAS | IN OMNIBUS CARITAS
Slovenska panevropska mladina se povezuje s tujino
11. junija 2012 je na ploščadi Geschwister-Scholl-Platz v Münchnu (na vhodu ene najbolj prestižnih evropskih univerz Maximilian Ludwig Universität) potekal informativni dan panevropskega gibanja.

Panevropska mladina iz Münchna se je predstavila v neposredni bližini univerzitetnega kampusa. Tokrat se ji je prvič pridružila tudi slovenska panevropska mladina in tako še dodatno potrdila dobro medsebojno sodelovanje. Mimoidoči so lahko na informacijski točki preko promocijskega materiala in publikacij spoznali panevropsko idejo.  

Informacijska točka je bila precej zanimiva, saj marsikdo (še) ni poznal najstarejšo evropsko organizacijo, katere cilj je združena Evropa. Predvsem mladi so izkazali veliko zanimanje za delovanje Mednarodne panevropske unije in nacionalnih struktur, poglede na aktualno družbeno-politično dogajanje v Evropski uniji ter delili svoje poglede o panevropski ideji in prihodnosti Evrope.

Tudi slovenska panevropska mladina si želi in prizadeva, da bi v proces izoblikovanja skupne Evrope vključili kar največ mladih, saj smo mi tisti, na temeljih katere bo zgrajena prihodnost Evrope.

Alen Leban

©2005 Slovensko panevropsko gibanje; Zadnja sprememba: 06.09.2012 by INFO.SI