V ponedeljek, 1. aprila 2013 je v Ljubljani potekalo srečanje med nemško in slovensko panevropsko mladino. Srečanje je potekalo v znamenju krepitve medkulturnega dialoga in poglabljanju dobrih odnosov med obema organizacijama. Nemško panevropsko mladino je zastopal njen predsednik, Franziskus Poesselt, ki je Ljubljano obiskal v sklopu dvotedenskega potovanja po Jugovzhodni Evropi.

Ob delovni večerji sta se predsednika nemške in slovenske panevropske mladine pogovarjala o stanju evropske politike in gospodarstva. Veliko je bilo povedanega tudi o zgodovini Panevropskega gibanja ter pomembnosti in aktualnosti ideje v današnjih kriznih časih. Razpravljali smo tudi o možnih nadaljnjega povezovanja in organizaciji skupnih mednarodnih konferenc in drugih dogodkov, zato smo oblikovali skupne cilje, ki jih bomo skušali doseči v naslednjih letih.
Po večerji je sledil še družabni večer in pokušanju slovenskih gastronomskih specialitet, naslednji dan pa je bil namenjen ogledu Ljubljane in krajši predstavitvi zgodovine Slovenije.

Alen Leban

Srečanje med nemško in slovensko panevropsko mladino